Успішна акредитація освітньої програми «Тренер з видів спорту» СВО «магістр»

У період з 03 по 05 жовтня 2022 року відбувалася акредитація освітньої програми «Тренер з видів спорту» спеціальності 017 Фізична культура і спорт ступеня вищої освіти «магістр». Відповідно до наказу Національного агенства від 19 вересня 2022 року за № 347-Е експертна група була затверджена у такому складі:  БІЛЕЦЬКА Вікторія Вікторівна, кандидат наук з фізичного виховання та спорту (Київський університет імені Бориса Грінченка) – керівник експертної групи; СИНИЦЯ Тетяна Олександрівна, кандидат наук з фізичного виховання та спорту (Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»); ШЕВЧУК Олеся Костянтинівна (Харківська державна академія фізичної культури, здобувач вищої освіти).

За період роботи експертної групи були обговоренні найбільш актуальні питання, які стосуються якості вищої освіти за освітньою програмою. Зокрема, серед них питання проєктування та реалізації цілей ОП, відповідність змісту ОП до вимог законодавства та стандарту вищої освіти, формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти, врахування інтересів стейкхолдерів під час перегляду та оновлення змісту ОП, доступність та публічність інформативної бази для усіх учасників освітнього процесу, функціонування системи дотримань правил академічної доброчесності та врегулювання конфліктних ситуації, рівень якості навчання та викладання за ОП, відповідність професійної кваліфікації та діяльності науково-педагогічних працівників відповідно до освітніх компонентів, які вони забезпечують та багато інших.

Програма візиту передбачала зустрічі з різними фокус-групами упродовж двох днів. У перший день експерти спілкувались із гарантом ОП Іваном СТАСЮКОМ, керівництвом Університету Огієнка, зокрема з ректором Сергієм КОПИЛОВИМ, проректорами Володимиром ДУБІНСЬКИМ, Світланою МИРОНОВОЮ, Геннадієм Бесарабчуком, адміністративним персоналом, зокрема із завідувачем кафедри спорту і спортивних ігор Миколою ПРОЗАРОМ, заступниками декана Аліною БОДНАР та Мариною ЧИСТЯКОВОЮ, здобувачами вищої освіти, представниками студентського самоврядування та роботодавцями.

Наступного дня відбувалися зустрічі із науково-педагогічними працівниками, які забезпечують освітній процес за ОП, зацікавленими особами, допоміжними (сервісними) структурними підрозділами. Крім цього був здійснений огляд матеріально-технічної бази, що використовується під час реалізації ОП.

Варто зазначити, що під час вищезгаданих зустрічей експерти переконались у достовірності фактів, вказаних у відомостях про самооцінювання ОП, та отримали відповіді на питання, які їх цікавили. Неабияке враження, за словами експертів, залишили зустрічі з представниками студентського самоврядування, роботодавцями та зацікавленими сторонами. Адже саме під час спілкування із цими фокус-групами був підтверджений факт активної співпраці, взаємодії із внутрішніми та зовнішніми стейкхолдерами.

Також експерти позитивно відмітили потужний склад науково-педагогічних працівників, наповнюваність сайту кафедри спорту і спортивних ігор,  доступність навчально-методичного забезпечення для здобувачів вищої освіти, функціонування та активне використання системи MOODLE, участь науково-педагогічних працівників у міжнародній діяльності та їх публікаційну активність, матеріально-технічну базу університету, наявність серед здобувачів видатних випускників, чітку систему забезпечення якості освіти, системність і регулярність опитування, можливість поєднання навчальної, наукової і спортивної діяльності та інше.

За результатами звіту акредитаційної експертизи освітньої програми «Тренер з видів спорту» СВО «магістр» рішенням експертної групи ОПП акредитовано (https://sportkaf.kpnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/10/017-mahistr-zvit-ekspertiv.pdf).  

Рішення галузевої експертної ради (https://sportkaf.kpnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/11/ekspertnyj-vysnovok-her.pdf) та власне самого Національного агентства засідання якого відбулося 22 листопада 2022 року ОПП «Тренер з видів спорту» ступення вищої освіти «магістр» АКРЕДИТОВАНО.

Щиро вітаємо та дякуємо усім учасникам освітнього процесу, які приймали участь в акредитаційній експертизі освітньої програми «Тренер з видів спорту» та продовжують впроваджувати високу якісну освітню діяльність на факультеті фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.


З повагою завідувач кафедри спорту

і спортивних ігор Микола ПРОЗАР