Екскурсія до навчально-наукової лабораторії етнології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка

Відповідно до Плану виховної роботи академічної групи та з метою загального розвитку й обізнаності 23 листопада 2022 року відбувся похід студентів першого курсу групи FKS-B22 факультету фізичної культури разом з куратором Андрієм ПЕТРОВИМ до навчально-наукової лабораторії етнології  Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Екскурсію провів член національної спілки краєзнавців України, завідувач навчально-наукової лабораторії етнології, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри історії української літератури та компаративістики Валерій ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ.

Здобувачі вищої освіти дізнались багато цікавого про етнологічне вивчення локальних ознак і проявів народної духовної і матеріальної культури Поділля, що є органічними і невід’ємними виразниками світоглядності, звичаєвої обрядовості, громадських, морально-етичних та суспільних засад місцевого соціуму, беручи до уваги впливи і взаємовпливи різних субетносів, які співмешкали з подолянами.

Навчально-наукова лабораторія етнології університету є важливим науковим та культурним осередком Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Стенди та експонати відтворюють культурну спадщину українців, які проживають в етнорегіоні (локальні риси в світоглядності, усному мовленні, пісенності, оповідності, узвичаєному побуті, у галузях трудової зайнятості субетносу, етнопедагогіці).

У ході зустрічі відбувалась цікава розмова між завідувач навчально-наукової лабораторії етнології та здобувачами, що перетворило спілкування на пізнавальний екскурс студентів у регіональну своєрідність духовної та матеріальної культури етнорегіону у контексті національної традиції. Студенти після зустрічі висловили своє захоплення історичної цінністю усіх експонатів та Куратор академічної групи наголосив на тому, що потрібно знати культурну спадщину українців, адже вона творить майбутнє національно свідомого покоління.

Кафедра спорту і спортивних ігор