Першість К-ПНУ з пляжного волейболу серед жіночих команд присвячена «Міжнародному дню студентського спорту»

Рішенням 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО (2015 рік, м. Париж) дата 20 вересня оголошена Міжнародним днем студентського спорту, який відзначається у багатьох країнах світу.

Відповідно до плану спортивно-масових заходів факультету фізичної культури, кафедри спорту і спортивних ігор в Університеті буде проведено ряд заходів, які приурочені саме цій даті.

Так з 11 по 12 вересня 2023 року на стадіон Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка була проведення першість Університету з пляжного волейболу серед жіночих команд присвячена «Міжнародному дню студентського спорту».

У змаганнях взяли участь сім  команд.

Змагання першості К-ПНУ імені Івана Огієнка з пляжного волейболу серед жіночих команд проводилися за туровою системою. Основна сітка проводиться за системою «Double Elimination» (команда вибуває після двох поразок). Система проведення основної сітки визначається регламентом турніру. Усі матчі проводяться з 3-х партіях за системою «Time brake» із зарахуванням очка після кожного розіграшу м’яча.

У результаті проведення змагань місця розподілилися наступним чином:

– І місце посіла команда І курсу факультету фізичної культури – Вікторія Сокальська та Юлія Хаєцька;

ІІ місце посіла команда ІІ  курсу факультету фізичної культури – Діана Грубеляс та Олександра Гаврилюк;

ІІІ місце посіла збірна  команда фізико-математичного факультету – Галина Ковальчук та Ангеліна Няньчур;

ІV місце посіла команда педагогічного факультету – Анжела Шаршон та Вікторія Іванова.

Загалом було проведено 12 ігор, усі вони вирізнялися запеклою боротьбою, емоційною напругою та максимальною самовіддачею гравчинь.

Команда ІІ курсу факультету фізичної культури (Діана Грубеляс та Олександра Гаврилюк) без поразок дійшли до фінальної частини змагань здолавши факультет КСПтаП, першокурсників та педагогічний факультет, але у фіналі змагань поступилися здобувачкам першого курсу факультету фізичної культури, які із однією поразкою в додатковій сітці обіграли здобувачок четвертого курсу, а у півфіналі команду фізико-математичного факультету. Фізико-математичний факультет обігравши четвертокурсниць, педагогічний факультет у півфіналі поступився першокурсницям факультету фізичної культури і у запеклій боротьбі з педагогічним факультетом за бронзові нагороди Першості програючи другу партію з рахунком 13:20 святкували перемогу 23:21 у партії та 2:0 за сетами.

Команда яка посіла І місце була нагороджена кубком та грамотами команди, які посіли ІІ та ІІІ  місце були нагородженні грамотами.

Підводячи підсумки змагань хотілося б подякувати профкому студентів, аспірантів, докторантів за спонсорську підтримку.

Суддівство першості відповідало офіційним правилам гри у пляжний волейбол схваленим  ФІВБ на 2017-2020 роки. Суддівство змагань забезпечили здобувачки вищої освіти:

– Олександра Цісар;

– Каріна Стрельбицька;

– Вікторія Сокальська.