Кубок Європи з дзюдо серед юніорів

В угорському містечку Пакш 8-9 липня завершився черговий етап Кубку Європи серед юніорів, який зібрав більше 360 учасників, серед яких 40 українців.

Золото у категорії до 73 кг завоював здобувач вищої освіти факультету фізичної культури (FK1-B22) Денис Докторов. 18-річний українець блискуче розпочав свій турнірний шлях з перемог над суперниками Ізраїлю, Австралії, Данії та Канади. При чому всі вони були здобуті завдяки кидкам на іппон в основний час.

У півфіналі українець ефектно здолав представника Ізраїлю Ітая Бібітко, після чого у фіналі завдяки «Ваза-арі» та утриманню переміг місцевого суперника Арона Шабо. Відзначимо, що для Дениса це перша серйозна нагорода в кар’єрі з міжнародних турнірів.

Близьким до завоювання золотої нагороди був також  здобувач вищої освіти факультету фізичної культури (FKS1-B21) Іван Кутенков (до 90 кг). Українець одержав дві перемоги на попередніх стадіях над представниками Сербії та США, після чого у півфіналі іппоном здолав представника Франції Давіда Алі.

На жаль, у фінальному поєдинку з сербом Радулі, українець отримав три Шидо і поступився. Тим не менш, для Івана це перша срібна нагорода на юніорському рівні.

На бронзову сходинку п’єдесталу підійнявся студент ІІІ курсу (FK1-B20) Каріім Нурієв у ваговий категорії до 100 кг.

Вітаємо cпортсменів та тренерів із перемогами! Слава Україні!

Кафедра спорту і спортивних ігор