Представники Університету Огієнка успішно пройшли навчання у Львові з підготовки допінг-офіцерів

25-26 травня у Львівському державному університеті фізичної культури ім. І. Боберського Національний антидопінговий центр провів навчально-практичний семінар з підготовки офіцерів допінг-контролю. У семінарі взяли участь Юлія Петрова, здобувачка вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт, та Евеліна Жигульова, завідувачка кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат біологічних наук, доцент.

Учасників навчання привітали в.о. директора НАДЦ Сергій Попик, заступник Міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков, ректор Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського професор Євген Приступа, директор Польської антидопінгової агенції POLADA Міхал Ринковскі. Варто зазначити, що НАДЦ діє у рамках Кодексу та є представниками Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) на національному рівні.

Програма навчання, яке було проведено співробітниками POLADA та НАДЦ,  передбачала як теоретичну компоненту, так і практичні відпрацювання ключових елементів процесу відбору проб з використанням наочних засобів. За підсумками навчання Ю. Петрова та Е. Жигульова отримали сертифікати  про успішне завершення тренінгу з підготовки офіцерів допінг-контролю, який проводився відповідно до вимог Міжнародного стандарту з тестування та розслідувань Національним антидопінговим центром.

Підготувала Юлія ПЕТРОВА