ХVІІІ ЛІТНЯ УНІВЕРСІАДА УКРАЇНИ З ВОЛЕЙБОЛУ СЕРЕД ЧОЛОВІЧИХ КОМАНД

З 03.05. до 05.05.2023 року в Хмельницькому (Хмельницький національний університет) відбулися зональні змагання з волейболу серед чоловічих команд, унесених до регламенту літньої ХVІІІ Всеукраїнської Універсіади України серед вищих навчальних закладів, що представляли відповідні області.

У зональних змаганнях брали участь команди від сімнадцяти закладів вищої освіти, які були поділені на 4 зони. Зокрема, у зоні м. Ірпінь  змагалися Київ-2, Чернігівська, Сумська області та Ірпінь; у зоні м. Вінниця –  Вінницька область, Львівська область-1, Хмельницька область-2, Дніпропетровська область; у зоні м. Рівне – Волинська область, Тернопільська область-1, Львівська область-2, Тернопільська область-2 й Рівненська область.

 До зони в м. Хмельницькому потрапили: Закарпатська область, Чернівецька, м. Київ-1 та Хмельницька область-1, яку представляли 11 здобувачів нашого ЗВО й один здобувач Подільського державного університету. За результатами зональних змагань до фінальної частини потрапили з першого місця з трьома перемогами (всі по 3:0) Хмельницька область-1 та з двома перемогами з другого місця Київ 1. Чернівецька область, здобувши перемогу в Закарпатської області з рахунком 3:2, посіла третє місце,  Закарпатська область – четверте.

З 09 до 14 травня 2023 року у м. Хмельницький відбувся ІV Фінальний етап ХVІІІ Всеукраїнської Універсіади України серед вищих навчальних закладів.

До фінальної частини змагань потрапили: з м. Ірпінь із першого місця Чернігівська область і з другого – Сумська; з м. Рівне з першого місця –  Тернопільська область 1 та Волинська з другого місця; з м. Вінниця з першого місця –  Львівська область 1 та з другого місця –  Вінницька область.

У фінальній частині змагалися 4 команди. Хмельницька область-1 упевнено перемогла Чернігівську область із рахунком 3:0, а Тернопільська область-1 перемогла м. Київ.  Відповідно за третє місце змагалися Чернігівська область і м. Київ-1; із рахунком 3:1 перемогу здобула Чернігівська область і посіла третє місце. У фіналі було дуже гаряче на майданчику: хмельничани, виграючи з рахунком  2:0 за партіями, втратили концентрацію і дозволили Тернополянам вирівняти рахунок в партіях – 2:2. У вирішальній 5-й партії в запеклій боротьбі перемогу здобула команда Хмельницької області-1 з рахунком 15:13,  яка вчетверте виборола золоті нагороди Всеукраїнської Універсіади. Приємно зазначити, що приїхали підтримати команду ректор Сергій Копилов, декан факультету Іван Стасюк, заступник декана Аліна Боднар і завідувач кафедри Микола Прозар.

Також із радістю називаємо кращих гравців чемпіонату, а саме: здобувачів нашого ЗВО МСУМК Володимира Остапенка та MVP чемпіонату КМСУ Сергія Міщенка, за що вони отримали нагороди і є кандидатами до збірної команди України на Всесвітню Універсіаду, яка відбудеться в Китаї з 28.07. до 08.08. 2023 року.

За команду виступали й отримали золоті нагороди:

  1. Антонюк Владислав – FKS2- M22;
  2. Долюк Олександр – FKS1- B20;
  3. Вієцький Дмитро – FKS2- M22;
  4. Іващенко Віктор – FK2- B20;
  5. Савків Ярослав – FK1- M22vo;
  6. Якушенко Михайло – FKS1- B20;
  7. Штерик Едуард – FKS2- M22;
  8. Остапенко Володимир – FK1- M22vo;
  9. Міщенко Сергій – FKS2- B20;
  10. Наложний Олександр – FK2- M22;
  11. Середа Богдан – FKS2- M22.
  12. Плотницький Олег –  FKS2- M22 – збірник України здобув 36 залікових очок
  13. Полуян Тимофій – FKS2- M22 – збірник України здобув  36 залікових очок
  14. Кучер Віталій – випускник 2022 року – збірник України здобув 36 залікових очок
  15. Головень Олексій – випускник 2022 року – збірник України здобув 36 залікових очок.

За результатами ХVІІІ літньої Всеукраїнської Універсіади 2023 року команда завоювала 576 очок для Хмельницької області і 540 – для Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Щиро дякуємо ректорові професору Сергію КОПИЛОВУ за підтримку та розвиток волейболу в нашому університеті.

Євген Козак, кандидат педагогічних наук, доцент,
доцент кафедри спорту і спортивних ігор