Чемпіонат України з дзюдо серед дорослих

17 листопада у столичному легкоатлетичному манежі відбувся головний старт року в національному календарі змагань – чемпіонат України з дзюдо серед дорослих. Це вже треті змагання, які цього місяця приймає столиця нашої країни – на початку листопада тут же відбулася національна першість серед кадетів та юніорів.

На цей раз на заваді проведення змагань могла стати повітряна тривога, яка пролунала з самого ранку у зв’язку з масованим ракетним обстрілом всієї території України країною-терористом Росією. На щастя, близько 11 години був даний «відбій» тривоги, а разом з тим на татамі розпочалися перші сутички.

Під час церемонії відкриття змагань, на якій були присутні президент ФДУ Михайло Кошляк, перший віцепрезидент ФДУ Василь Волошин, віцепрезиденти ФДУ Сергій Колесніченко та Олександр Нагібін, державний тренер України з дзюдо Михайло Руденко, головний тренер національної збірної Віталій Дуброва, а також перший в історії України чемпіон світу Георгій Зантарая,  всі учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих співвітчизників внаслідок збройної агресії росії проти України.

Що стосується безпосередньо самих змагань, то у кожній без виключення ваговій категорії була запекла боротьба та досить цікаві результати. В переважній більшості, свій клас підтвердили фаворити змагань та наша перспективна молодь.

Серед переможців змагань є студенти факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. У ваговій категорії до 78 кг золото виборола Курченко Юлія, срібло у – Семкова Станіслава, Рося Артема; бронза у – Мартіросяна Гагіка, Семенченко Катерини.

Вітаємо спортсменів і дякуємо ЗСУ! 

Кафедра спорту і спортивних ігор