Стан підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт СВО «магістр» до атестації

01 грудня 2021 року о 13 год. 30 хв. за допомогою додатку Google Meet був проведений попередній захист дипломних робіт (проєктів) здобувачів вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт денної та заочної форм здобуття вищої освіти. У попередньому захисті взяли участь 17 студентів, колектив кафедри спорту і спортивних ігор та наукові керівники.

Станом на 01 грудня 2021 року було завантажено у систему Moodle та перевірено на плагіат 17 кваліфікаційних робіт. Усі вони містять доволі високий відсоток унікальності тексту. Попередньо роботи надсилались на корпоративну пошту кафедри спорту і спортивних ігор, для остаточного узгодження їх зовнішнього оформлення із завідувачем.

Під час попереднього захисту дипломних робіт, завідувач кафедри спорту і спортивних ігор Прозар М. В. у презентаційні формі пояснив здобувачам вищої освіти порядок здійснення захисту дипломних робіт та проведення атестаційного екзамену. Студентам було продемонстровано курси в системі Moodle, де розміщена уся необхідна документація для належної підготовки. Крім того програми проведення атестації були розміщенні на сайті кафедри спорту і спортивних ігор ще з вересня 2021 року. Під час попереднього захисту також перевірялись технічні питання виходу на зв’язок, організаційні моменти виступів студентів, оголошувалась інформація стосовно термінів атестації та подання дипломних робіт й супровідних документів на кафедру спорту і спортивних ігор.

Атестаційний екзамен відбудеться 15/16 грудня 2021 року, публічний захист кваліфікаційних робіт – 22/23 грудня 2021 року. До цього періоду здобувачі вищої освіти матимуть можливість отримувати консультації у разі  виникнення певних проблемних питань.

Організаційна робота стосовно створення курсу на платформі Moodle здійснювалась доцентом Прозарем М. В., а консультації стосовно правильного завантаження робіт та контроль за цим процесом проводила доцентка кафедри  Зубаль М. В. (голова екзаменаційної комісії).

Проблем із завантаженням дипломних робіт у систему Moodle у здобувачів вищої освіти не було, оскільки усі вони були неодноразово попередньо проінформовані про правильність виконання цих дій.

Відповідальні особи також одразу справились із завданням: був створений новий ресурс у курсі «Дипломні роботи» відповідно до інструкції, повідомлено про це у відділ ЦІТ, працівники якого увімкнули функцію перевірки робіт на академічний плагіат.