GRAND PRIX З ДЗЮДО

13-15 вересня 2024 року в столиці Хорватії Загребі відбувся перший пост олімпійський турнір Світової серії – серії Grand Prix. Участь у змаганнях взяли понад 300 дзюдоїстів з 40 країн світу.

Україна здобула дві нагороди на Гран-прі з дзюдо. «Золото» та «бронзу» у вазі до 100 кг здобули випускник факультету фізичної культури Антон Савицький та здобувач вищої освіти FKS1-B21 групи Заур Дуньямалієв.

Гран-прі у Загребі став першим турніром Світового туру з дзюдо, що відбувся після завершення Олімпійських ігор у Парижі.

Обидві медалі на турнірі Україна виборола в останній змагальний день. Першим володарем нагороди став Заур Дуньямалієв, який переміг двох суперників у втішних сутичках, зокрема нідерландця Сімеона Катаріну, бронзового призера тогорічного Гран-прі у Загребі.

Натомість Савицький зміг завоювати «золото» змагань. У вирішальній сутичці він переміг британця Різа Томпсона прийомом ваза-арі.

Для Савицького це перша в кар’єрі перемога на Гран-прі з дзюдо. Більшість попередніх подіумів дзюдоїста — змагання рівня Кубка Європи. Натомість для Дуньямалієва це перший подіум на рівні Гран-прі з дзюдо, причому на турнірах цієї категорії він дебютував саме у Загребі.

Вітаємо спортсменів та бажаємо подальших яскравих перемог!