Вперше у місті Кам’янці-Подільському проходили зональні змагання з волейболу серед чоловічих команд за програмою ХІХ літньої Універсіади України

Вперше у місті Кам’янці-Подільському з 08 по 11 травня 2024 року на спортивній базі Подільського державного університету проходили зональні змагання з волейболу серед чоловічих команд за програмою ХІХ літньої Універсіади України.

Відповідно до Регламенту змагань у зональних змаганнях брали участь чотири команди:

здобувачі вищої освіти Західноукраїнського національного університету Тернопільської області, Ужгородського національного університету, Хмельницького національного університету та Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Всього – 47 студентів.

Перед початком змагань відбувся парад відкриття.

Відповідно до розкладу ігор у перший день змагань 9 травня 2024 року представники Хмельницької області зустрічалися з командою Західноукраїнського національного університету Тернопільської області й здобули перемогу з рахунком 3:0 (25:11; 25:14; 25:15).

Другого ігрового дня Хмельницька область провела гру з командою Ужгородського національного університету й здобула також впевнену перемогу з рахунком 3:0 (25:16; 25:12; 25:21).

11 травня збірна команда Хмельницької області перемогла команду Хмельницького національного університету з рахунком 3:0 (25:15; 25:13; 25:19) й здобула право участі у фінальній частині ХІХ Літньої всеукраїнської універсіади України з волейболу серед чоловічих команд, яка відбудеться з 28.05. по 02.06. 2024 року у місті Хмельницьку.

За підсумками зональних змагань з волейболу (чоловіки) у м. Кам’янець-Подільському Хмельницької області команди посіли такі місця:

І місце – Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка (ректор – Сергій КОПИЛОВ);

ІІ місце – Ужгородський національний університет (ректор – Володимир СМОЛАНКА);

ІІІ місце – Західноукраїнський національний університет Тернопільської області (ректор – Оксана ДЕСЯТНЮК);

IV місце – Хмельницький національний університет (ректор – Сергій МАТЮХ).

Відповідно до регламенту 1 та 2 місця потрапили до фіналу де 8 команд будуть розігрувати з 1 по 8 місце з 28.05 по 02.06 2024 року у
м. Хмельницькому. Побажаємо команді підтвердити статус чемпіонів.

Підготував доцент кафедри спорту і
спортивних ігор Євген Козак