Першість Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка з паркового волейболу серед жіночих команд присвячена Дню української жінки

Відповідно до плану спортивно-масових заходів факультету фізичної культури, кафедри спорту і спортивних ігор в ІІ семестрі 2023-2024 навчального року буде проведено ряд заходів.

Так, з 26 по 27 лютого 2024 року у спортивному залі № 2  Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка була проведена Першість Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка з паркового волейболу серед жіночих команд присвячена Дню української жінки.

У змаганнях взяли участь п’ять  команд.

Змагання першості К-ПНУ з паркового волейболу серед жіночих присвячені Дню української жінки проводилися у два етапи.

На першому етапі відповідно до жеребкування команди були розподілені на дві групи й грали між собою за коловою системою.

Першу групу склали збірні команди:

– педагогічного факультету;

– факультету фізичної культури;

– факультету іноземної філології.

Варто відмітити, що представниці факультету іноземної філології у складі Пастернак Тетяни, здобувачки вищої освіти групи nim1-b23; Головатюк Юлії, здобувачки вищої освіти групи nim1-b23; Валевської Валерії, здобувачки вищої освіти групи pol1-b23; Сас Софії, здобувачки вищої освіти групи pol1-b23; Заячук Дарини,  здобувачки вищої освіти групи pol1-b23;  Сальви Валерії, здобувачки вищої освіти групи pol1-b23, вперше за останні 30 років представляти факультет на таких змаганнях.

До другої групи увійшло дві команди:

– фізико-математичного факультету;

– факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи.

За результатами групового етапу у першій групі І місце посіла команда педагогічного факультету, набравши 4 очки, при співвідношенні виграних та програних партій 4:2=2, і виборола право під час другого етапу боротися за І та ІІ місце.

ІІ місце посіла команда факультету фізичної культури, набравши 4 очки, при співвідношенні виграних та програних партій 3:1=1,5, і виборола право під час другого етапу боротися за ІІІ, ІV місце.

ІІІ місце посіла команда факультету іноземної філології, набравши одне очко, та посіла V загальнокомандне місце.

За результатами групового етапу у другій групі І місце посіла команда факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи, набравши 3 очки, і виборола право під час другого етапу боротися за І, ІІ місце.

ІІ місце посіла команда фізико-математичного факультету, набравши 0 очок і виборола право під час другого етапу боротися за ІІІ, ІV місце.

Варто відмітити, що результати групового етапу в першій групі були непередбачуваними, адже з трьох ігор для вияву переможця у двох з них потрібно було зіграти по три партії. Особливою інтригою вирізнялися ігри факультету фізичної культури та педагогічного факультету, факультету іноземної філології та педагогічного факультету.

За результатами стикових ігор ІІІ місце у Першості Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка з паркового волейболу серед жіночих команд, яка була присвячена Дню української жінки посіла збірна команда факультету фізичної культури, обігравши з рахунком 2:0 збірну команду фізико-математичного факультету, яка відповідно посіла ІV  місце.

У фінальній частині змагань представниці педагогічного факультету  у запеклій боротьбі здолали представниць факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи з рахунком 2:0. Відповідно посіли І місце.

За результатами змагань визначилися номінації кращих гравців у командах:

– збірна команда педагогічного факультету – Анжела Шаршонь;

– збірна команда факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи – Джулія ГРИНЬОВА;

– збірна команда факультету фізичної культури – Вікторія СОКАЛЬСКА;

– збірна команда фізико-математичного факультету – Ангеліна НЯНЬЧУР;

– збірна команда філологічного факультету – Тетяна ПАСТЕРНАК.

Суддівство змагань було забезпечено здобувачами вищої освіти факультету фізичної культури:

– Дмитром Самусєвим;

– Максимом Аврамчуком;

– Іваном Стрільчуком;

– Олександрою Цісар.

Завдяки спонсорській підтримці профкому студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець-Подільський національного університету імені Івана Огієнка учасники змагань були нагороджені грамотами та кубком

Підготував завідувач кафедри

спорту і спортивних ігор Микола ПРОЗАР