Екскурсія Університетом Огієнка для випускників Опорного закладу освіти Дунаєвецького ліцею Новодунаєвецької селищної ради

Екскурсія як форма спілкування сприяє кращому взаємозв’язку науково-педагогічних працівників з учнями, формуванню професійної орієнтованості школярів, дозволяє більше дізнатися про заклад вищої освіти.

26 січня в межах співпраці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка з Новодунаєвецькою селищною радою провели екскурсію для школярів Опорного закладу освіти Дунаєвецького ліцею Новодунаєвецької селищної ради Хмельницької області.

Зустрічав і супроводжував гостей керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету, кандидат історичних наук, доцент Володимир Адамовський, який ознайомив старшокласників з історією становлення та функціонуванням Університету Огієнка й наголосив на тому, що заклад є одним з інноваційних освітніх і наукових центрів Поділля та України, простором для особистісного зростання й реалізації креативних ідей.

Екскурсію розпочали з факультету фізичної культури. Заступник декана з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Аліна Боднар, кандидат педагогічних наук, доцент Андрій Заікін і старший викладач, заслужений тренер України зі спортивної акробатики, суддя міжнародної категорії Володимир Марчук розповіли про освітні програми, спеціальності та їх актуальність. Завідувач кафедри спорту та спортивних ігор, доцент, кандидат наук з фізичного виховання та спорту Микола Прозар продемонстрував матеріальну базу і розповів про відомих спортсменів – випускників і студентів факультету, які прославляють Україну на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи, Європейських іграх, Універсіадах тощо.

Також учні відвідали бібліотеку університету, де її директор Людмила Климчук ознайомила з історією та структурою книгозбірні; завідувач відділу електронних інформаційних ресурсів Андрій Кунцевич продемонстрував електронні ресурси; завідувач відділу абонементів та читальних залів Людмила Резнічук провела екскурсію відділами обслуговування. Школярів ознайомили з найбільшим книгосховищем бібліотеки університету – центральним абонементом. Завідувач центрального абонементу Людмила Ситник провела відвідувачів лабіринтом книжкових стелажів та ознайомила з особовими колекціями.

Вкрай цікавою і пізнавальною виявилася екскурсія навчально-науковою лабораторію етнології навчально-наукового інституту української філології та журналістики, де її завідувач, кандидат філологічних наук, старший викладач Валерій Щегельський ознайомив школярів з етнологічними особливостями Поділля та розповів про спеціальності інституту.

Випускники мали змогу  поспілкуватися з деканом історичного факультету, кандидатом історичних наук, доцентом Анатолієм Глушковецькимкандидатом економічних наук, доцентом кафедри соціальної роботи Оленою Данилюк і кандидатом педагогічних наук, асистентом кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Іриною Марціновською, кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри фізики Тетяною Поведою, завідувачем кафедри біології та екології, кандидатом педагогічних наук, доцентом Наталією Казанішеною і доктором економічних наук, професором Іриною Ящишиною, завідувачем кафедри слов′янської філології та загального мовознавства, кандидатом філологічних наук, доцентом Наталією Стахнюк.

Про особливості навчання на мистецьких спеціальностях педагогічного факультету гостям розповіли кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва, доцент Іван Підгурний і кандидат педагогічних наук, професор кафедри музичного мистецтва Майя Печенюк. Лаборант, асистент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Володимир Бучковський провів екскурсію факультетом і представив виставку робіт студентів.

Сподіваємось на плідні результати зустрічі!

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та
сприяння працевлаштуванню випускників університету