Гостьова лекція на факультеті фізичної культури

24 жовтня 2023 року на факультеті фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка у 208 аудиторії відбулася гостьова лекція з провідним тренером збірної команди України з легкої атлетики, лектором ФЛАУ за програмою суддівства змагань Нищеменком В’ячеславом Андрійовичем.

На лекції були присутні здобувачі вищої освіти та НПП. Лектор ознайомив присутніх з особливостями організації та проведення змагань з легкої атлетики, а також з останніми змінами у правилах змагань. Під час лекції було розглянуто посадові обов’язки суддів, які забезпечують змагання з легкої атлетики, а також розкрито алгоритм ведення протоколів змагань.  Здобувачі вищої освіти упродовж обговорення теми мали можливість задати питання лектору.

Варто зазначити, що лектором на базі факультету фізичної культури у 2019 році було проведено суддівський семінар та підготовлено низку суддів з легкої атлетики 1-ої категорії, серед яких були викладачі кафедри спорту і спортивних ігор Ладиняк Андрій та Вергуш Олег, що дало їм право забезпечувати суддівство Чемпіонатів та Кубків України з легкої атлетики.

Гостьова лекція була організована викладачем кафедри спорту і спортивних ігор Олегом Вергушем (зовнішнім сумісником, професіоналом-практиком, тренером групи підвищення спортивної майстерності з легкої атлетики).