ВІДКРИТЕ НАВЧАЛЬНО-ТРЕНУВАЛЬНЕ ЗАНЯТТЯ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ (ГРУПА СПРИНТУ)

12 жовтня 2023 року на Кам’янець-Подільському міському стадіоні імені Г. А. Тонкочеєва Кам’янець-Подільської міської ради зі здобувачами вищої освіти факультету фізичної культури спеціальностей 017 Фізична культура і спорту та 014 Середня освіта (Фізична культура) було проведено відкрите навчально-тренувальне заняття з легкої атлетики (група спринту).

Тренування проводили:

– Олімпійський чемпіон, заслужений тренер України – Бризгін Віктор Аркадійович;

– заслужений працівник фізичної культури і спорту, головний тренер по спринту – Кравченко Володимир Іванович;

– заслужений працівник фізичної культури і спорту, дворазовий учасник Олімпійських ігор – Рурак Костянтин Михайлович.

Відкрите навчально-тренувальне заняття з легкої атлетики (група спринту) було організовано викладачем кафедри спорту і спортивних ігор, Олегом Вергушем (зовнішнім сумісником, професіоналом-практиком, тренером групи підвищення спортивної майстерності з легкої атлетики) та старшим викладачем, суддею І категорії з легкої атлетики Андрієм Ладиняком.

Здобувачі вищої освіти факультету фізичної культури були долучені до штатних збірників команд України з легкої атлетики. У процесі відкритого тренування висококваліфікованими фахівцями тренерами збірної України були висвітлені основні моменти підготовки спортсменів в спринтерському бігу. В процесі тренування здобувачі отримали нові знання, опанували новими вміннями і навичками, що дасть їм можливість використовувати їх у своїй професійній діяльності.

Варто відмітити, що ще рік тому 8 листопада 2022 року, на розширеному засіданні кафедри спорту і спортивних ігор із обговорення освітньо-професійних програм «Тренер з видів спорту» першого (бакалаврського) та (другого) магістерського рівнів вищої освіти Юлією Якушевою кандидатом біологічних наук, доцентом кафедри фізичного виховання та ЛФК Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова, майстром спорту України з волейболу, головним тренером ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ», була висловлена пропозиція щодо залучення здобувачів вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт до відкритих тренувань з різних видів спорту у тому числі й з професійними спортсменами.

Проведення  відкритого навчально-тренувального заняття з легкої атлетики (група спринту) – це лише перший крок у напрямі заохочення здобувачів вищої освіти до професійного розвитку та самовдосконалення! Далі буде…