Першість К-ПНУ з пляжного волейболу серед чоловічих команд присвячена «Міжнародному дню студентського спорту»

Відповідно до плану спортивно-масових заходів факультету фізичної культури, кафедри спорту і спортивних ігор в Університеті було проведено першість К-ПНУ з пляжного волейболу серед чоловічих команд присвячена «Міжнародному дню студентського спорту» з 18 по 21 вересня 2023 року на стадіоні Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

У змаганнях взяли участь шість  команд: 3 збірних команди факультету фізичної культури, фізико-математичного факультету, іноземної філології та факультет КСПтаП.

Змагання першості К-ПНУ імені Івана Огієнка з пляжного волейболу серед чоловічих команд проводилися за туровою системою. Основна сітка проводиться за системою «Double Elimination» (команда вибуває після двох поразок). Система проведення основної сітки визначається регламентом турніру. Усі матчі проводяться з 3-х партій за системою «Time brake» із зарахуванням очка після кожного розіграшу м’яча до 21 набраного очка.

У результаті проведення змагань місця розподілилися наступним чином:

– І місце посіла збірна команда факультету фізичної культури – Юрій  Кінаш та Юрій Касіянчук;

ІІ місце посіла збірна команда факультету фізичної культури – Максим Мельник  та Дмитро Самусєв;

ІІІ місце посіла збірна  команда  факультету фізичної культури – Іван Стрільчук  та Давид Мартиросян;

ІV місце посіла команда  фізико-математичного факультету.

Загалом було проведено 10 ігор, усі вони вирізнялися запеклою боротьбою, емоційною напругою та максимальною самовіддачею гравців.

Команди  факультету фізичної культури без поразок дійшли до фінальної частини змагань здолавши факультет КСПтаП, фізико-математичний та іноземний факультети. У фіналі змагань зустрілись дві команди факультету фізичної культури які розіграли в запеклій боротьбі перше та друге місце.  За третє місце команда факультету фізичної культури обіграла команду фізико-математичного факультету.

Команди які посіла призові місця були нагороджені медалями та грамотами.

Підводячи підсумки змагань хотілося б подякувати профкому студентів, аспірантів, докторантів за спонсорську підтримку.

Суддівство першості відповідало офіційним правилам гри у пляжний волейбол схваленим  ФІВБ на 2017-2020 роки. Суддівство змагань забезпечили здобувачки вищої освіти:

– Дмитро Самусєв;

– Юрій Касіянчук;

– Вікторія Сокальська.