Олександра Чернуха чемпіонка Європи з потрійного стрибка

Ректорат Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, факультет фізичної культури, кафедра спорту і спортивних ігор вітають здобувачку вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Олександру Чернуху та її тренера викладача кафедри спорту і спортивних ігор Олега Вергуша з перемогою на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів (U20).

З 7 по 10 серпня 2023 року в місті Єрусалим (Ізраїль) проводився чемпіонат Європи серед юніорів (U20). В чемпіонаті брали участь 48 країн. Команду України представляли 30 спортсменів. Серед них і здобувачка вищої освіти – Чернуха Олександра. 

07 серпня 2023 року розпочалися кваліфікаційні змагання, з якими Олександра впоралася на відмінно і з другим результатом (13,59 м) пройшла до фіналу поступившись лише спортсменці з Франції Rougier Clemence (13,72 м). 

08 серпня 2023 року о 19:05 розпочалися фінальні змагання з потрійного стрибка. На протязі всього фіналу Teodora Boberic з Сербії була лідером змагань, але в заключній фінальній спробі Олександра Чернуха здійснила стирбок на відмітку 13,63 м та виборола золоту нагороду.

Завдяки вдалій фінальній спробі Олександра не лише покращила свій особистий рекорд, але й виконала норматив Майстра спорту України з легкої атлетики.

Офіційна церемонія нагородження чемпіонки та призерів з потрійного стрибка проводилися на наступний день.

В загальному заліку юнацька збірна Україна зайняла почесне 10 місце: 2 – золота, 1 – срібло, 1 – бронза.

Основні моменти змагань

Вітаємо та бажаємо подальших спортивних звершень!

Кафедра спорту і спортивних ігор