ТУРНІР СЕРІЇ GRAND SLAM/PRIX З ДЗЮДО

Збірна України з дзюдо феєрично повернулася до Світового туру після майже двомісячної паузи пов’язаною з пропуском чемпіонату світу. У перший змагальний день турніру серії Grand Prix в австрійському Лінці скарбничка нашої команди поповнилася одразу двома нагородами здобувачів вищої освіти К-ПНУ.

Бронзову медаль в скарбничку української команди принесла Дар’я Білодід (до 57 кг), студентка 4 курсу факультету фізичної культури. Наша бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо розпочала свій турнірний шлях з впевненої перемоги над француженкою Веллоці, після чого завдяки кидку на «Ваза-арі» здолала німкеню Зіглер. У надскладному чвертьфінальному поєдинку, який тривав більше 11 хвилин, Білодід здолала представницю Великобританії Сміте-Девіс, а у півфіналі, на жаль, прикро поступилася нідерландці Корнеліссе. Після цього у поєдинку за бронзу проти першої сіяної в даній ваговій категорії сербки Першіч українка зуміла виконати кидок на «Ваза-арі» у додатковий час, тим самим одержати перемогу. Це друга медаль Світового туру для Дар’ї після бронзи Grand Slam в Парижі у новій ваговій категорії.

Ще одну нагороду у ваговій категорії до 60 кг завоював випускник факультету фізичної культури Артем Лесюк.

Здобувши три впевнені перемоги над суперниками з Лівану, а також Ізраїлю, у півфіналі Артем не зміг впоратися з французом Валадіером Пікардо, пропустивши кидок на іппон наприкінці основного часу. Втім, зібравши волю в кулак, у поєдинку за бронзу наш дзюдоїст більш ніж впевнено здолав азербайджанця Талібова. Вже під кінець другої хвилини поєдинку суперник отримав «hansoku-make» за пірнання головою, що означало дострокову перемогу для Артема.

Для нашого спортсмена це третя бронзова і п’ята загалом нагорода з турнірів Grand Slam/Prix.

Вітаємо спортсменів та тренерів із вдалим виступом! Дякуємо Захисникам України!

Кафедра спорту і спортивних ігор