ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ ВАДИМА ЗЕЛЕНЮКА З БОРОТЬБИ САМБО

05-07 травня 2023 року у м. Вінниця відбувся Всеукраїнський турнір з боротьби самбо серед кадетів, юнаків, юніорів присвячений пам’яті Вадима Зеленюка.

Вадим Зеленюк майстер спорту України з самбо, багаторазовий чемпіон і призер України та Європи з бойового самбо й дзюдо, чемпіон Європи з універсального бою, володар Кубку Президента України з рукопашного бою родом з міста Красилова на Хмельниччині.

Майор, військовослужбовець спецпідрозділу «Омега» Північного об’єднання Національної гвардії України. Пройшов шлях від офіцера бойової штурмової групи загону спеціального призначення та боротьби з тероризмом одного з підрозділів Північного об’єднання до інструктора зі спорту І категорії групи неолімпійських видів спорту.

Від 2014 року постійно виїжджав на ротації виконуючи бойові завдання на сході держави. З перших днів російського вторгнення в Україну брав участь у боях за Київщину та Донбас. Був нагороджений медаллю «За військову службу Україні» (22.07.2022).

Загинув 22 серпня 2022 року під час відбиття чергового наступу ворога на околицях м. Авдіївки, при цьому власноруч знищив дві одиниці ворожої техніки та піхоту.

Наказом Президента України від 6 жовтня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був нагороджений званням Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

На цих змаганнях приймав участь здобувач вищої освіти факультету фізичної культури (FKS1-M22z) Ткач Антон. У ваговий категорії до 53 кг Антон виборов срібну нагороду.

Вітаємо спортсмена! Слава захисникам України!

Кафедра спорту і спортивних ігор