Черговий турнір серії Grand Slam з дзюдо

23-26 березня 2023 року завершився черговий турнір серії Grand Slam з дзюдо в столиці Грузії Тбілісі. Одразу двоє спортсменів факультету фізичної культури нашого вишу піднялися на третю сходинку п’єдесталу.

У перший змагальний день нагороду в скарбничку української команди приніс випускник 2021 року, спеціальності 017 Фізична культура і спорт Артем ЛЕСЮК (вагова категорія до 60 кг). У стартовому раунді Артем здобув перемогу над італійцем Карліно, після чого іппоном (чиста перемога) здолав монгола Енхтайвана. На жаль, у чвертьфіналі наш дзюдоїст зазнав поразки від азербайджанця Байрамова, який у підсумку став чемпіоном змагань.

Бронзову крапку у виступах української збірної в Тбілісі у заключний змагальний день поставила здобувачка вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура), FK2-B21 групи Юлія КУРЧЕНКО (вагова категорія до 78 кг). Розпочавши свій турнірний шлях з другого раунду, Юлія утриманням здолала китаянку Женжао Ма, після чого у чвертьфіналі поступилася титулованій нідерландці Натащі Аусмі. Для Юлії це дебютна нагорода на турнірах Grand Slam і взагалі в дорослій міжнародній кар’єрі!

Щиро вітаємо наших спортсменів, їх тренерів та всю українську спільноту дзюдо!

Кафедра спорту і спортивних ігор