Гостьова лекція професора, заслуженого тренера України Віктора Костюкевича

22 березня 2023 року для здобувачів спеціальності 017 Фізична культура і спорт була проведена гостьова лекція доктором наук з фізичного виховання та спорту, професором кафедри теорії і методики фізичного виховання та спорту Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, заслуженим тренером України Віктором Митрофановичем Костюкевичем.

Під час онлайн-лекції було детально розглянуто тему «Статистичні методи в педагогічному дослідженні», зокрема види педагогічного експериментального дослідження, етапи та особливості проведення експерименту, визначення різних показників (дисперсія варіаційного ряду, коефіцієнт С. І. Єрмолаєва, коефіцієнт варіації, стандартна похибка середньої арифметичної, t-критерій Стьюдента, порівняння двох середніх даних зв’язних вибірок та інше) тощо.

Віктор Митрофанович продемонстрував презентаційні матеріали та навів власні приклади досліджень для кращого сприймання та розуміння здобувачами навчального матеріалу. Розглянута тема для студентів є досить актуальною, зокрема для магістрів, оскільки наразі вони займаються проведенням експериментів для успішного написанням кваліфікаційної роботи.

Лектор зазначив, що таких гостьових лекцій буде серія для того, щоб у здобувачів склалось чітке бачення системи наукових досліджень у сфері фізичної культури спорту.

Кафедра спорту і спортивних ігор