Внутрішня акредитація ОП «Тренер з видів спорту» СВО «бакалавр»

13 січня 2023 року була успішно завершена внутрішня акредитація ОП «Тренер з видів спорту» СВО «бакалавр» спеціальності 017 Фізична культура і спорт та проведена фінальна зустріч у 208 аудиторії з ректором університету, гарантом ОП, науково-педагогічними працівниками факультету фізичної культури та керівниками структурних підрозділів, які здійснювали безпосередню перевірку якості надання освітніх послуг за ОП.

Система внутрішньої перевірки забезпечення якості освіти, яка ефективно функціонує в К-ПНУ, дозволяє підготуватись до успішного проходження процедур акредитаційної експертизи. Відповідно до Плану внутрішньої акредитації освітніх (освітньо-професійних / освітньо-наукових) програм спеціальностей К-ПНУ імені Івана Огієнка в 2022-2023 н. р. (https://nmz.kpnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/09/dodatok.pdf) у період з 09 до 13 січня 2023 року було здійснене оцінювання якості  ОП «Тренер з видів спорту» та освітньої діяльності на предмет дотримання діючого стандарту вищої освіти та інших нормативних документів через досягнення заявлених програмних результатів навчання та реалізації основних заходів системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти. Перевірку здійснювали:

– керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти Геннадій Бесарабчук;

– керівник навчального відділу Людмила Горчак;

– керівник навчально-методичного відділу Наталія Гудима;

– керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників Володимир Адамовський;

– керівник наукового відділу Тетяна Франчук;

– відповідальний секретар приймальної комісії Василь Чабанов;

– голова комісії з академічної доброчесності університету Наталія Мазур;

– директор бібліотеки Людмила Климчук;

– начальник відділу кадрів Ірина Олійник;

– керівник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Сторчова;

– головний бухгалтер Олена Сідорова;

– завідувач аспірантури і докторантури Любов Дмитрецька;

– начальник центру інформаційних технологій Віта Романюк;

– завідувач практики університету Людмила Римар.

Усі пропозиції та зауваження були враховані гарантом ОП та науково-педагогічними працівниками, відповідно внесені зміни до відомостей про самооцінювання.

За результатами внутрішньої акредитації освітньої програми якість навчання на ОП була оцінена наступним чином: сім критеріїв з дев’яти були оцінені на рівень «В», два – на рівень «А». Таке оцінювання свідчить про якісну підготовку фахівців за ОП «Тренер з видів спорту» СВО «бакалавр» та підтверджує динаміку змін і розвиток освітньої програми спеціальності 017 Фізична культура і спорт.

Під час фінальної зустрічі керівники відділів наголосили на готовності ОП до успішної акредитаційної експертизи та злагодженій співпраці гаранта і науково-педагогічних працівників у напрямку надання якісних освітніх послуг. Представлена інформація на сайті кафедри спорту і спортивних ігор свідчить про прозорість та публічність освітнього процесу за ОП, а також є підтвердженням системи безперервного вдосконалення навчальної діяльності здобувачів вищої освіти та професійного розвитку науково-педагогічних працівників.  

Кафедра спорту і спортивних ігор