Атестаційний екзамен з обов’язкових освітніх компонентів професійної підготовки

21-22 грудня 2022 року відбувся «Атестаційний екзамен з обов’язкових освітніх компонентів професійної підготовки» здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Відповідно до наказів  ректора:  «Про допуск до атестації здобувачів денної форми здобуття вищої освіти» за № 831-С від 09 грудня 2022 року та «Про допуск до атестації здобувачів денної форми здобуття вищої освіти» за № 401-З від 12 грудня 2022 року  здобувачів вищої освіти, які навчаються за ОПП «Тренер з видів спорту» і виконали вимоги навчального плану було допущено до атестаційного екзамену та публічного захисту кваліфікаційної роботи.

Відповідно до наказу  ректора «Про організацію семестрового контролю та атестації здобувачів вищої освіти в І семестрі 2022-2023 навчального року в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні» за № 151-ОД від 12.12.2022 року, пункту 3 «Провести атестацію здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти в офлайн-режимі в терміни, визначені графіком освітнього процесу, графіком роботи екзаменаційних комісій та відповідно до їх розкладу. Взяти до уваги, що в разі перебування здобувача вищої освіти на: тимчасово окупованій території; територіях, які знаходяться в районі ведення бойових дій, в інших випадках, пов’язаних із безпековою ситуацією в умовах дії правового режиму воєнного стану, надання дозволу на атестацію здобувача вищої освіти (за його особистою заявою та документами, що підтверджують підстави надання такого дозволу, на ім’я декана відповідного факультету, директора навчально-наукового інституту української філології та журналістики) з використанням технологій дистанційного навчання на платформах/сервісах Moodle, Google Meet, Zoom (з обов’язковим записом засідання екзаменаційної комісії) ухвалює екзаменаційна комісія з урахуванням можливості обов’язкового відеозапису атестації здобувача вищої освіти» атестаційний екзамен проводили у змішаному форматі.

Згідно із витягом з протоколу №13 засідання кафедри спорту і спортивних ігор від 17 листопада 2022 року кафедра рекомендувала Костянтина Райтаровського, Владислава Сліпчука та Тетяну Шлопко, які упродовж навчання отримали підсумкові оцінки «відмінно» за національною шкалою «А» за шкалою ЄКТС не менш як з 75 % усіх навчальних дисциплін та індивідуальних завдань передбачених навчальним планом, а також проявили себе з позитивної сторони у науковій (творчій) та спортивно-масовій роботі на видачу дипломів з відзнакою.

Також відповідно до наказу ректора «Про склад екзаменаційних комісій на 2022-2023 н.р.» за № 47-АГП від 27 травня 2022 року Віктора Костюкевича, доктора наук з фізичного виховання та спорту, професора кафедри теорії і методики спорту Вінницького ДПУ імені Михайла Коцюбинського, заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України було включено до складу екзаменаційної комісії для проведення атестаційного екзамену в якості голови. Окрім Віктора Митрофановича до складу ЕК увійшли:

– Іван Стасюк, декан факультету фізичної культури, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри спорту і спортивних ігор;

– Микола Прозар, завідувач кафедри спорту і спортивних ігор, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри спорту і спортивних ігор.

21 грудня 2022 року здобувачі вищої освіти: Тетяна Біла (Шлопко), Анастасія Жогел, Жанна Константинова, Костянтин Райтаровський та Владислав Сліпчук атестаційний екзамен здавали у режимі оф-лайн у 218 аудиторії.

Сергій Ковальов, Дарина Козярська, Агеліна Лисак, Максим Лю атестаційний екзамен здавали із використанням технологій дистанційного навчання, а саме в додатку Googl Meet.

Відповідно 22 грудня 2022 року здобувачі вищої освіти: Ростислав Вужицький, Артем Глас, Сергій Пісоцький, Ольга Прокопова атестаційний екзамен здавали у режимі оф-лайн у 218 аудиторії.

Костянтин Агапов, Олекцій Бабенко, Артем Балан, Едуард Штефанеса атестаційний екзамен здавали із використанням технологій дистанційного навчання, а саме в додатку Zoom.

Відповіді на питання екзаменаційних білетів, додаткові запитання членів екзаменаційної комісії Тетяни Білої (Шлопко), Жанни Константинової, Анастасії Жогел, Артема Гласа, Сергія Пісоцького вирізнялися логічністю викладу, вмінням застосовувати набутті знання у практичних ситуаціях,  вирішенням комплексних проблем у сфері фізичної культури і спорту під час професійної та дослідницької діяльності у закладі вищої освіти та в організації спортивного спрямування.

Окремо слід відмітити здобувачів вищої освіти Агапова Костянтина та Артема Балана, які захищають нашу країну від збройної агресії російської федерації!!!

Підготував завідувач кафедри спорту і спортивних ігор
Микола ПРОЗАР