Першокурсникам про історію Університету Огієнка

Першокурсникам про історію Університету Огієнка

Відповідно до Плану виховної роботи академічної групи та з метою загального розвитку й обізнаності 19 жовтня 2022 року відбувся похід студентів першого курсу групи FKS-B22 факультету фізичної культури разом з куратором Андрієм ПЕТРОВИМ до музею Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Екскурсію провела директор музею історії університету, кандидат історичних наук, доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Ірина ПАУР.

Здобувачі вищої освіти дізнались багато цікавого про історію університету, переглянувши писемні пам’ятки, меморіальні пам’ятки, фотодокументи, науково-технічні пам’ятки, урядові нагороди, відзнаки університету та художні пам’ятки. Особливо цікаво було дізнатись про історію факультету, його здобутки та досягнення випускників, адже історія факультету бере свій початок у 1949 році.  Першокурсники дізнались, що за більш ніж 70-річну історію факультетом підготовлено плеяду висококваліфікованих вчителів фізичної культури, тренерів,  фахівців  фізичної реабілітації та фізичних терапевтів.  У нас навчались та навчаються видатні спортсмени, які прославляли та  прославляють Україну на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи, Європейських іграх, Універсіадах та інших міжнародних змаганнях.

Музей історії університету є важливим науковим та культурним осередком Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Сучасні стенди та експонати відтворюють історію навчального закладу, як одного з провідних освітніх, наукових і культурних закладів Західної України.

У ході зустрічі відбувалась цікава розмова між директором музею та здобувачами, що перетворило спілкування на пізнавальний екскурс студентів у часи зародження альма-матер та мотивацію їх до успішного навчання й розвитку спортивної кар’єри. Студенти після зустрічі висловили своє захоплення історичної цінністю усіх експонатів та надзвичайною історією як факультету, так і університету загалом. Куратор академічної групи наголосив на тому, що потрібно пам’ятати і знати нашу історію, адже вона творить майбутнє національно свідомого покоління.