Атестаційний екзамен здобувачів вищої освіти СВО «магістр» спеціальності 017 Фізична культура і спорт

15-16 грудня 2021 року із використанням додатку Google Meet та об’єктно-орієнтованого динамічного середовища Moodle був проведений атестаційний екзамен з обов’язкових освітніх компонентів професійної підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт денної та заочної форми здобуття вищої освіти.

Відповідно до розпорядження декана факультету фізичної культури до атестаційного екзамену було допущено 16 здобувачів вищої освіти. Серед яких були видатні спортсмени, тренери, а саме:

– майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, учасник 32 Літніх Олімпійський ігор – Артем Лесюк;

– майстер спорту України міжнародного класу з важкої атлетики, учасниця 31 Літніх Олімпійський ігор – Анастасія Лисенко;

– майстер спорту України зі  спортивної акробатики, призер чемпіонатів України – Владислав Алєксєєв;

– майстер спорту України з фристайлу, призер чемпіонатів України – Олександр Окіпнюк;

– майстер спорту України зі спортивної гімнастики, призер чемпіонатів України – Анастасія Бєляєва;

– майстер спорту України з Тхеквандо (ВТФ), призер чемпіонатів України – Влада Нарольська;

– майстер спорту України з вільної боротьби, призер чемпіонатів України – Артем Джелема;

– майстер спорту України з Тхеквандо (ВТФ), призер чемпіонатів України – Сергій Чайка;

– голова Кам’янець-Подільської міської федерації Тхеквандо (ВТФ) та ХАПКІДО – Сергій Володимирович Чайка;

– тренери відділення боксу СК «Епіцентр» м. Городок – Ярослав Іванченко та Денис Козарук.

За результатами атестаційного екзамену екзаменаційна комісія у складі: Зубаль М. В., кандидата наук з фізичного виховання та спорту, доцента (голова комісії); Стасюка І. І., декана факультету фізичної культури, кандидата наук з фізичного виховання та спорту, доцента; Прозара М. В., завідувача кафедри спорту і спортивних ігор, кандидата наук з фізичного виховання та спорту, доцента, зазначила високий рівень підготовки здобувачів вищої освіти, оволодіння ними в повній мірі загальними, фаховими компетентностями та результатами навчання освітньо-професійної програми «Тренер з видів спорту».

З поміж здобувачів вищої освіти своїми відповідями вирізнялися: Артем Лесюк, Анастасія Лисенко, Олександр Окіпнюк, Сергій Чайка, Ярослав Козарук, Ярослав Іванченко, Богдан Поварчук,  Денис Козарук та штатний тренер юнацької збірної команди України з Тхеквондо (ВТФ) Сергій Володимирович Чайка.

Необхідно відмітити, що атестаційний екзамен на вищеозначеній спеціальності проводився вперше у зв’язку з тим, відповідно до наказу ректора від  8 червня 2021 року за № 74 ОД були внесені зміни в освітньо-професійну програму «Тренер з видів спорту» та навчальний план другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт.

Таким чином проєктна група, кафедра спорту і спортивних ігор, факультет фізичної культури та вчена рада К-ПНУ імені Івана Огієнка відреагувала на прийняття Стандарту зі спеціальності 017 Фізична культура і спорт для другого (магістерського) рівня вищої освіти (наказ МОН України від 11 травня 2021 року за № 516).

Здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 017 Фізична культура і спорт чекає ще одне випробування – це захист дипломних робіт (проєктів), який відбудеться 22-23 грудня 2021 року.