Чемпіонат Європи з боротьби! U-23. БОЛГАРІЯ


Перше загальнокомандне місце та шість особистих медалей – такий здобуток жіночої національної збірної України з боротьби на чемпіонаті Європи серед спортсменів до 23 років, що відбувся в болгарському місті Русе. Три з яких здобули борчині з нашого університету Тетяна Кіт, Лілія Горішна та Ілона Семків.
боротьба укр быльше
у ваговій категорії до 58 кг не було рівних Тетяні Кіт, яка боротьбу за чемпіонське звання розпочала з 1/4 фіналу, достроково за 2 хв. 22 сек. перемігши в цій сутичці італійку Каролу Райнеро (10:0). У півфінальній сутичці вона поклала на лопатки бронзову призерку чемпіонату Росії Вероніку Чумікову, а у фіналі перемогла азербайджанку Олену Колесник з рахунком 3:0.
кыт прапоркыт перемогакыт медаль

Лілія Горішна у ваговій категорії до 53 кг стала срібною призеркою!

А ось Ілоні Семків довелося на болгарському килимі ще й боротися в кваліфікаційній сутичці проти полячки Вероніки Сікори. Перемога над цією суперницею нашій землячці далася нелегко, що підтвердив і кінцевий результат протистояння – 4:3. У поєдинку 1/4 фіналу вона не залишила жодного шансу на успіх молдаванці Емілії Крісу (10:0), однак у півфіналі поступилася норвежці Сільже Кіппернес (6:17), яка в підсумку виборола “срібло” чемпіонату Європи U-23. А ось вже у “бронзовому фіналі Ілона Семків перемогла натуралізовану українку Ганну Павлів, яка виступала за команду Азербайджану, з рахунком 8:4.
боротьба укр

Вітаємо дівчат і зичимо міцного здоров’я та подальших спортивних звитяг!