ХVІ Літня універсіада України з волейболу серед жіночих команд

ВПЕРШЕ У ФІНАЛІ!

З 15 по 21 червня 2021 року у місті Луцьк стартувала ХVІ Літня універсіада України з волейболу серед жіночих команд.

У змаганнях взяли участь 9 областей, які відповідно до жеребу й сформували три підгрупи:

І підгрупа: Волинська область (Волинський національний університет імені Лесі Українки), Чернівецька область (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича); Сумська область (Сумський державний університет);

ІІ підгрупа: Чернігівська область (Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка); Хмельницька область (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка),
м. Київ (Національний університет фізичного виховання та спорту України);

ІІІ підгрупа: Тернопільська область (Західноукраїнський національний університет), Миколаївська область (Чорноморський національний університет імені Петра Могили); Одеська область.

Команда розпочала свою боротьбу у ІІ підгрупі із перемоги над Національним університетом фізичного виховання та спорту України (3:0), за який виступали дві представниці Національної збірної України з волейболу Євгенія Хобер (зріст 190 см) та Анастасія Мавська (зріст 195 см).

Збірна команда Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка не дала жодного шансу і команді Чернігівської області також, вигравши поспіль три партії, здобувала вихід у фінальну частину змагань (фінал трьох) (за команду Чернігівської області виступали чотири представниці суперліги).

Окрім представниць Хмельниччини у фінал трьох попали команди Волинського національного університету імені Лесі Українки, та команда Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

У надважкому протистоянні з командою Миколаївської області (по ходу поєдинку команда Хмельницької області програвала 2:0) все ж таки дівчата з Поділля святкували перемогу: а саме в третій партії 25:21, в четвертій партії 25:14 та в п’ятій 15:8.

Фінальний поєдинок 21 червня Хмельницької та Волинської областей тримав у напрузі не лише команди, тренерів, але й вболівальників.

Програючи у першій партії 24:17 представниці Хмельницької області наздоганяли суперника, цим самим вселяли в себе сили для подальшої боротьби (25:21).

Друга партія закінчилася з рахунком 26:24 на користь Хмельничанок, у третій партії розпочалася безкомпромісна боротьба до двадцяти очок і Волинянки і Хмельничанки не хотіли поступатися (партія закінчилася з рахунком 25:21 на користь команди Волинської області).

У четвертій партії Хмельничанки не змогли нічого протидіяти вдалим діям Волинянок (команда суперліги України – виборювала золоті нагороди  ХV Літньої універсіади України (2019 рік), ХІV Літньої універсіади України (2017рік)).

Загальний рахунок 3:1 на користь команди Волинського національного університету імені Лесі України.

Необхідно відзначити студенток Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, які у самовідданій боротьбі попри неймовірну задуху в спортивних залах, попри травми, суддівські помилки, показали відмінний результат – стали СРІБНИМИ ПРИЗЕРАМИ ХVІ ЛІТНЬОЇ УНІВЕРСІАДИ УКРАЇНИ З ВОЛЕЙБОЛУ СЕРЕД ЖІНОЧИХ КОМАНД!!!

Склад збірної команди Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка:

– Якушева Валерія – студента групи FKS1-B19;

– Воротниченко Валентина – студента групи FK1-B20;

– Лазуренко Єлизавета – студента групи FKS1-B20;

– Ковальчук Дарія – студента групи FK1-М20;

– Осипчук Валентина – студента групи FK1-М20;

– Демишина Настя – студента групи FK1-В17;

– Федоряк Олена – студента групи FK1-М20;

– Бондаренко Софія – студента групи FТ1-В20.

Фінансова сторона сучасного спорту це її невід’ємна складова.

Збірна команда Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка з волейболу дякує за підтримку керівництву Університету, Комітету (філії) з фізичного виховання та спорту МОН України  в Хмельницькій області.

Окремо варто відмітити налагоджену та тісну співпрацю у напрямі профорієнтаційної роботи кафедри спорту і спортивних ігор із президентом та головним тренером команди «Білозгар медуніверситет» м. Вінниця кандидатом біологічних наук, доцентом кафедри фізичного виховання та ЛФК Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова Якушевою Юлією Іванівною.

Підготував завідувач кафедри спорту і спортивних ігор М. В. Прозар