VІ тур Чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги сезону 2020/2021 років

20-21 лютого у спортивному комплексі Житомирського державного університету імені Івана Франка відбувся VІ тур Чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги сезону 2020/2021 років.

У змаганнях взяли участь колективи з м. Чернівців (ВК «Буковинка-ДЮСШ № 4», м. Житомира (ВК «Полісся-2»), м. Івано-Франківська (ВК «ПНУ-Університет») та міста Вінниці (ВК «Білозгар-Медуніверситет»).

Основний склад команди «Білозгар-Медуніверситет» – це здобувачів вищої освіти К-ПНУ імені Івана Огієнка факультету фізичної культури, а саме: Ориш Діана, Лазуренко Єлизавета, Воротниченко Валентина, Якушева Валерія, Ковальчук Дарія, Павляшик Ольга.

Також варто зазаначити, що до основного складу ВК «Буковинка-ДЮСШ № 4» входить магістрантка факультету фізичної культури Федоряк Олена (капітан команди), а до складу ВК «Полісся-2» – випускниця факультету іноземної філології Матвійчук Олександра.

За результатами змагань команда Білозгар-Медуніверситет отримала дві перемоги та утримує одноосібне лідерство у Чемпіонаті, набравши 37 очок. Найближчими переслідувачами є ВК «Полісся-2» та «Фогтланд», які набрали відповідно 32 та 31 очко.

Студентки факультету фізичної культури Якушева Валерія та Ковальчук Дарина у якості догравальників, набравши відповідно 427 та 203 очки в атаці, посідають першу та третю сходинку серед усіх гравців вищої ліги.