Фінал чемпіонату України серед команд вищої “Студентської ліги” з волейболу

З 10.05 по 12.05.2019 року в Кам’янці-Подільському в спортивному залі Подільського державного аграрного університету проходив фінал чемпіонату України серед команд вищої “Студентської ліги” з волейболу, до якого потрапили чотири команди з бонусними очками:
КПНУ імені Івана Огієнка -3 очки; 
ТНПУ імені В. Гнатюка – 2 очка;
НУВГП м. Рівне – 1 очко;
ТНЕУ м. Тернопіль – 0 очок. 
Змагання проводилися за коловою системою (Бергера). Першого дня зустрілися команди з Рівного НУВГП та Тернополя ТНПУ. З рахунком 0:3 перемогу святкували тернополяни.
У другій зустрічі команда нашого вишу святкувала перемогу над ТНЕУ 3:0. Наступного дня змагань команда КПНУ ім. І. Огієнка зустрілася з ТНПУ ім. В. Гнатюка і перемогла в цікавому протистоянні 3:1. У другій зустрічі НУВГП переміг 3 команду ТНЕУ з рахунком 3:0. Третього дня чемпіонату зустрілися тернополяни ТНЕУ та ТНПУ ім. В. Гнатюка. З рахунком 1:3 останні святкували перемогу. Друга зустріч поєднала багаторічних суперників КПНУ ім. І. Огієнка та НУВГП Рівного. З рахунком 3:1 перемогу святкували студенти нашого вишу. За команду Камянець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка виступали студенти факультету фізичної культури: МСУ Станіслав Лизанець, Сергій Руденко, Богдан Мазенко, Вадим Патратій, Олексій Головень, Віктор Краєвський, Олександр Наложний, Віталій Кучер і КМСУ Ілля Довгий. За підсумками триденного протистояння місця розподілились таким чином:
І місце посіла команда КПНУ ім. І. Огієнка – 12 очок;
ІІ місце вперше посіла команда ТНПУ ім. В. Гнатюка – 8 очок;
ІІІ місце посіла команда НУВГП Рівного – 4 очки;
IV місце посіла команда ТНЕУ Тернопіль – 0 очок.
Чоловіча волейбольна команда нашого вишу десятий рік поспіль здобула перемогу, що є національним рекордом України. Слід зазначити, що за десять років фіналу команда не зазнала жодної поразки. Крім того 22 студенти – виконали норматив КМСУ, 22 студенти – норматив МСУ й один студент Дмитро Шоркін виконав норматив МСУМК.
Вітаємо чудову команду й тренера Козака Є. П. з таким високим досягненням. Бажаємо команді не зупинятися на досягнутому й успішно виступити на Всеукраїнській Універсіаді.
Щиро дякуємо ректорові університету Копилову С. А. й деканові факультету фізичної культури Стасюку І. І. за підтримку і розуміння.
Упродовж вищезазначеного терміну проходив ще й третій фінальний тур чемпіонату міста з волейболу, в якому студенти нашого університету також брали участь і за підсумками трьох турів стали чемпіонами Кам’янця-Подільського.
Вітаємо спортсменів і тренера з перемогою.