Спортивні ігри. Баскетбол 3*3

23 березня на базі Кам’янець-Подільського національного університету в спортивній залі №2 пройшли ІV Обласні Спортивні ігри з баскетболу 3х3 між жінками і чоловіками серед вищих навчальних закладів. У змаганнях брали участь такі команди Хмельницької області:ln1aCCu7Na0

  1. Кам’янець-Подільський національний університет ім. І.Огієнка.
  2. Хмельницький національний університет.
  3. Подільський державний аграрно-технічний університет.
  4. Хмельницький університет управління та права.

Баскетбол 3*3 (інша назва “стрітбол”) зараз набирає чималої популярності. Команди грають на одній половині баскетбольного майданчика, на полі одночасно перебуває 6 гравців, які намагаються влучити баскетбольного м’яча в одне кільце, при втраті м’яча команда, що перехопила володіння одразу не може атакувати кільце, а повинна вивести його за певну зону і тоді розпочинати свою атаку. За влучний кидок з гри, як і штрафний нараховується одне очко, за кидок з далекої відстані за меж 6,75-метрової лінії нараховується два очка.
B3Kh3nQcu1o

Змагання проходили за наступним форматом: ігровий час 10 хв., або одна з команд першою набере 21 очко.

Господарі змагань були на “голову вище” від своїх опонентів і майстерно доводили це на майданчику перемагаючи у зустрічах з великим рахунком, а хлопці усі матчі завершила достроково, ще й виконуючи гарні розіграші, деякі з них завершувались ефектними ударами зверху (данками).  А жінки також досить впевнено довели свою перевагу, виконуючи влучні дальні кидки та демонструючи гарні проходи під кошик.

Таким чином, серед жінок  перемогу здобула команда Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, ІІ місце зайняла команда Хмельницького національного університету, а ІІІ місце – Подільський державний аграрно-технічний університет. 28uDlNkjgOg

У змаганнях серед чоловіків команда Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка не залишила жодних шансів своїм суперникам і зайняла І місце. Хмельницький  національний університет посів ІІ місце, а третім став Хмельницький університет управління та права.

Скалад збірних команд Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Жінки: Стаднік Лариса, Таргонська Анастасія, Шликова Ганна та  граючий тренер Гордєєва Єлізавета. Чоловіки: Головинський Юрій, Кшемінський Сергій, Федоряк Василь,  Ковальчук Іван, тренер Одайник В.В. 

В ході змагань наші студенти вибороли право виступу в регіональних змаганнях в Студенському Кубку України з баскетболу 3х3 серед чоловічих та  жіночих команд.
5xaQ_C9EEYU
Вітаємо наших спортсменів та зичимо нових успіхів!